Claiming The Crown line-up announcement

Hier is ‘ie dan, de complete line-up van Claiming The Crown 2014!
Wij brengen je:
Mean Clean Steaming Machine Team
The Death Traps
March
Harsh Realms

CTCV3

Mean Clean Steaming Machine Team (MCSMT)
Als je geen waarde hecht aan geurkaarsen en verschillende smaken thee, maar je er samen met je partner midden in zit. Dan moet je iets ondernemen om je gedomesticeerde leven open te breken. De volgende stap zijn geraniums en die zijn voor hippies. Mean Clean Steaming Machine Team bied de oplossing en blaast de nodige punk in je Vinex woning. De bandleden zijn bekend van legendarische bands als S.D.D., New Pokerface, Rat Label, Off License en Blame Coca Cola. Nu brengen ze iets nieuws. Iets rauws. Het stomende team uit Breda maakt mean punkrock voor fans van Rancid, Off With Their Heads, Social Distortion, Bad Religion en The Explosion.

Mean Clean Steaming Machine Team is:
Andy “squater boy” – Gitaar
Pele “de baas” – Bas
Bredas hardy living rocknroll legend “Glen” – Zang
Tim “fucking wonderkind” – Drums

The Death Traps
The Death Traps brengen degelijke punkrock, niets vernieuwends maar dat is ook helemaal niet de bedoeling! Deze band is eind 2013 in Breda opgericht en bevat bandleden die zichzelf al ruim hebben bewezen in bands als New Pokerface, The Window Dressers, Mind Of Chaos en Ode 2 Us. Als ze net zo goed zijn op het podium dan dat ze bier kunnen drinken komt het wel goed. Voor de kenners; denk qua sound aan Iron Chic, Teenage Bottlerocket en Hot Water Music. Ik heb gehoord dat CTC ook meteen de cd-release is van deze band. Punkrock ofnie!

The Death Traps is:
Bert Floren – Zang, Gitaar
Erik Hermeler – Zang, Bas
Jasper Westhoff – Drums

March
March is een Punkrock trio uit, jawel, Breda! De band heeft in 2013 zijn debuut gemaakt op Breda Barst en liet meteen een sterke indruk achter. De bandleden hebben hun sporen al verdiend in bands als New Pokerface, The Patsys en All On Black. De sound is een mengeling van bands als The Distillers, Off With Their Heads en Rise Against. Momenteel zijn ze druk bezig met de opnamen van een eerste Cd die misschien nog voor CTC zal worden gereleased? De zangeres van March werd al verschillende keren de punkrock princes van Breda genoemd, die crown hebben ze alvast geclaimd.

March is:
Fleur van Zuilen – Zang, Gitaar
Bram Bergs – Bas, Zang
Thomas Frankhuijzen – Drums

Harsh Realms
Deze mannen uit Roosendaal hebben vorig jaar op Claiming The Crown een erg sterke set neergezet. Zo sterk dat we niet anders konden dan deze band opnieuw uit te nodigen. Harsh Realms doet niet moeilijk. Het brengt punkrock en wil veel optreden. Of dat nu in een mistige kelder, bunker, bruiloft, begrafenis of tupperware party is maakt ze niet uit. Sinds zijn ontstaan in 2012 hebben ze al vele optredens op zijn naam staan in landen als Engeland, Duitsland, Belgie, maar ook in Nederland op bijvoorbeeld Breda Barst. Harsh Realms heeft het podium al mogen delen met zeker niet de minste namen uit het genre (Off With Their Heads, Teenage Bottlerocket, Smoke Or Fire, Nothington, Lower Than Atlantis, etc). Verwacht een energieke show die al menig tienermeisje heeft doen flauwvallen.

Harsh Realms is:
Maarten de Vugt – Zang, Bas
Hans Vermeeren – Gitaar, Zang
Coen Floren – Gitaar, Zang
Wouter de Vugt – Drums

De alweer vijfde editie van het punkrock festival zal plaatsvinden op Koningsavond, vrijdag 25 april. Het zal net als voorgaande jaren plaatsvinden in de vertrouwde zaal van Publieke Werken, Breda. Entree is slechts 5 euro (open: 20.30, eerste band: 21.00u). Het gerucht gaat dat Willem-Alexander ook komt kijken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s