Dampende moshpits, beukende drums en snoeiharde gitaren

WildebeastDampende moshpits, beukende drums en snoeiharde gitaren die zelfs de meest smerige schoenen doen bewegen. De energieke punkrock party van Wildebeast zet de boel meteen op scherp! Als opener voor dit jaar presenteren wij het hardste wat Utrecht momenteel te bieden heeft, namelijk Wildebeast. Deze band timmert inmiddels al een aantal jaren aan de weg, wat heeft geresulteerd in show met o.a. Tusky, X-Raiders en zelfs Peter Pan Speedrock.

Met de goedkeuring vanuit het hiernamaals van Lemmy zelf kun je met je Jack & Coke de avond goed beginnen door meteen met gestrekt been de pit in te vliegen tijdens de openingsshow van deze mannen. Mis het niet, bestel je kaarten en kom op tijd!

 

Claiming The Crown heeft zijn droom-headliner te pakken: Direct Hit!

Direct Hit!We zijn meer dan trots om Direct Hit! te mogen verwelkomen tijdens Claiming The Crown X. Volgens ons de beste punkrockband van de wereld (en je weet het misschien nog niet, maar die mening ga jij met ons delen).

Deze punkrockers uit Milwaukee touren sinds 2007 de wereld over en hebben shows op hun cv staan op o.a. Groezrock en Riot Fest. Het meest recente album heet Crown of Nothing en is gereleased door Fat Wreck Chords. De CTC-crown gaan ze ook claimen.

F_CK YOU, GET PUMPED!!

Tickets: https://de-avenue.nl/productie/claiming-the-crown/

CTC presenteert de schoppenaas van de magie wereld!

Magic Tom & YuriVol trots presenteren wij het beste wat Nederland momenteel te bieden heeft op het gebied van goochelen, magie en toverkunst, namelijk Magic Tom & Yuri! Dit door punkrock doordrenkte anarchistische goochel duo verovert momenteel heel Nederland met onder andere shows op Zwarte Cross, Stukafest en Paaspop en kan dus onmogelijk ontbreken op Claiming The Crown X.
Met een hoop vuurwerk, confetti, rock ’n roll, en trucs uit de hoge hoed en andere openingen, zullen zij het publiek compleet verbluft achterlaten, klaar voor de hoofdact van de avond.

 

2020 – Another Year, Another CTC!

New Pokerface

2020 is nog maar net begonnen en we beginnen meteen met goed nieuws! Na een jaartje afwezigheid hebben we in de Avenue een nieuwe partner gevonden die niet bang is voor een goed feestje!
Op zondag 26 april zullen zij de deuren van de bovenzaal openen voor de jubileumeditie Claiming The Crown X!!
Maar er is nog meer goed nieuws! Speciaal voor dit jubileum zal New Pokerface een heuse reünie show doen en dit jaar CTC met een klapper afsluiten

De entree is ook dit jaar weer gewoon €5,- en de kaarten zullen ook in de voorverkoop beschikbaar komen, dus wees daar op tijd bij.

Binnenkort meer nieuws hierover, samen met de aankondiging van nog meer magische acts!

Aankondiging line-up punkrockfestival Claiming The Crown 2018

Met trots presenteert Claiming The Crown de line-up van alweer de 9e editie van dit mini-festival. Ieder jaar staat de zaal van Café Publieke Werken op Koningsnacht, 26 april, in het teken van de beste punkrock uit binnen en buitenland. Punkrock is wat de klok slaat. En de klok slaat weer hard.

The Spvrk (Breda)
Om 20.30u zal worden afgetrapt door het uit Breda afkomstige The Spvrk. De band werd door de organisatie al een paar jaar in de gaten gehouden en iedere keer dat ze The Spvrk zagen vielen ze iets verder om van verbazing. De vonken spatten er live vanaf (jawel, we zeggen het gewoon). Amai! Van dit jonge talent gaan we ongetwijfeld nog veel horen.
www.youtube.com/watch?v=94xs6-OOJW4

Manege (Roosendaal)
Als 2e band zal er een primeur zijn. Een aantal jaar geleden had CTC de eer om de laatste show van Otis te mogen hosten. De organisatie moest toen huilen. En jullie ook. Maar nu is er de Manege! De muziek heeft, voor zover bekend, niets met paarden te maken, maar met snoeiharde punkrock. De instrumentalisten van Otis + de zanger van legendarische bands als Against Time/All On Black. Het zal hun eerste show zijn maar met deze ingrediënten kan dat alleen maar vet worden!

Spanish Love Songs (Los Angeles, USA)
Met Spanish Love Songs heeft CTC een gedroomde headliner te pakken. De debuutplaat van deze band blies iedereen uit de sokken. Dit kwartet uit Los Angeles (USA) verovert over heel de wereld iedereen zijn hart. Dit zullen ze tijdens hun eerste show in Nederland (!) ongetwijfeld ook doen. Het geluid van de band kan het beste worden omschreven als een hardere versie van The Menzingers. Deze band gaat groot worden, dat is een belofte. Kom en zie het met eigen ogen.
www.youtube.com/watch?v=HqULiOXLyDo

Claiming The Souls [Bouncing Souls covers] (Breda)
Afterparty? Afterparty! Dat de organisatie van CTC zelf ook graag muziek maakt is geen geheim, destijds opgericht als het feestje van New Pokerface maar ondertussen doen ze dit al weer jaren met bands als March, Harsh Realms, The Broken Anchors en The Death Traps. Omdat de echte Bouncing Souls niet konden brengt deze gelegenheidsformatie zelf een ode aan deze punkrock helden. Mocht je de nummers niet kennen dan kun je ze na het eerste refrein meteen al meezingen.

Claiming The Crown-festival met Spanish Love Songs, Manege, The Spvrk en Claiming The Souls (Bouncing Souls covers). Koningsnacht, donderdag 26 april 2018, Publieke Werken, St. Annastraat 12 te Breda. Deuren open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Entree 5 euro aan de deur.

CTC op Facebook: www.facebook.com/ClaimingTheCrown
Facebook-event: www.facebook.com/events/297059644141278/

Claiming The Crown – ‘Tickets’ available now!

Reserveren nu mogelijk!

We hebben besloten om te gaan werken met reserveringen. Maar let op! Je moet je reservering claimen tussen 20.00u en 20.30u aan onze entree. Om 20.30u zullen de reserveringen die niet zijn geclaimd weer in de verkoop gaan.

We hebben hiervoor gekozen omdat CTC vorig jaar al binnen een half uur was uitverkocht en we te veel mensen aan de deur hebben moeten weigeren. Dus wil je er zeker van zijn dat je binnen kan? Reserveer je kaart tijdig!

Hoe? Dit kan door een persoonlijk bericht te sturen aan de Claiming The Crown-facebookpagina met vermelding van je naam en het aantal tickets, of mocht je geen facebook hebben, door een mail te sturen naar coen@unternative.com.

Join the event: https://www.facebook.com/events/159982551040800/

Claiming The Crown 2016

Line-up Claiming The Crown 2016 announced!

We’re proud to announce this year’s Claiming The Crown line-up. 4 awesome punkrockbands (ASTPAI, Tarantino, Dowzer & Angstgegner) in a small venue. Punkrock madness!

Join the event: https://www.facebook.com/events/159982551040800/

– Astpai

Met grote trots mogen we aankondigen dat punkrockgrootheid Astpai op Claiming The Crown 2016 zal staan! Deze Oostenrijkse band heeft zich afgelopen jaren in de wereldtop van de punkrock weten te plaatsen. Ze hebben de wereld al meermaals rondgetourd en stond eerder al op festivals als Groezrock, The Fest, Punkrock Holiday. Tijdens CTC komen ze opgewarmd terug van een UK-tour, klaar voor het echte werk. Astpai! Bots!

– Tarantino

Hard, harder, hardst. Bloedhonden die al jaren vele podia kapot maken. Waarom ze nog niet eerder op CTC stonden weten we niet. Deze Bredase trots heeft zich als doel gesteld om in zo veel mogelijk zweterige zalen op te treden. Dus volgens ons zitten ze goed! Als liefhebber van hardere muziek moet je deze hardcore punk band hebben gezien.

– Dowzer

Na wat wisselingen in de line-up is er nu Dowzer 2.0. Met onze eigen Tim (ex-New Pokerface & The Law Won) als nieuwe gitarist en 2e zanger kan het niet mis gaan. Niet dat er al iets mis was, want Dowzer heeft zich al lang bewezen met meerdere LP’s, EP’s en Cassettes. De band mag zich ondertussen tot één van Brabants langst bestaande punkrockbands rekenen en Brabant is er trots op.

Angstgegner

Angstgegner uit Roosendaal pakt je bij je strot en laat niet meer los. Vorig jaar had Claiming The Crown de eer om het afscheid van Otis te mogen hosten. Maar waar één hoofdstuk dicht gaat, ontstaat vaak ook weer iets nieuws. Begonnen als solo project van Martijn, welke op plaat alle instrumenten voor zijn rekening neemt. Als zanger is Mario aangetrokken, ook een Otis oudgediende. Live is het ieder optreden een verassing welke levende punkrocklegendes de band op bas en drums heeft. In zijn korte bestaan heeft de band al op het podium gestaan van o.a. Crossbonefest, Incubate , Breda Barst, 013, Biebob, Dynamo, W2. En dan nu Claiming The Crown. Punk jonguh.

Fat Mike

Thank you Breda!

Thanks to everyone for coming out to our annual fest Claiming The Crown!

Being sold out in 20 minutes (!!!), and 10 minutes before the 1st band started their show, means a lot to us + it proves that punkrock is still very much alive. Sorry to those who couldn’t enter the venue….

Special thanks goes out to Café Publieke Werken, the bands Screw Houston, Smash The Statues, Otis and NØFX, soundengineer Wilco, and of course: you guys!

Here’s what 3voor12 had to say: Claiming The Crown VI review

We’ll be back next year!

soldout_ctc2015